3/9/2012 Εγκατάσταση ενός Εργαστηριακού Ψυγείο-Καταψύκτη

Στο πάνω μέρος βρίσκεται η συντήρηση με εύρος θερμοκρασίας +2°C έως +10°C, ρυθμιζόμενη με βήμα 0,1°C, ενώ στο κάτω μέρος κατάψυξη με εύρος θερμοκρασίας -5°C έως -20°C ρυθμιζόμενη με βήμα 0,1°C. Η κατασκευή του είναι από ανοξείδωτο ατσάλι.

Ο ψυγείο-καταψύκτης  διαθέτει δύο ψυκτικές μονάδες, μία για το ψυγείο και μία για την κατάψυξη. Ο τύπος της ψύξης είναι με βεβιασμένο αέρα ώστε να εξασφαλίζεται η ομοιομορφία της θερμοκρασίας μέσα στον θάλαμο. Η μόνωση είναι υψηλής πυκνότητας (40kg/m³) από υλικό πολύ-ουρεθάνης, πάχους 60mm, χωρίς CFC.

Η μονάδα διαθέτει δύο πίνακες ελέγχου. Έναν για το ψυγείο και έναν για τον καταψύκτη, οι οποίοι περιλαμβάνουν ένα μεγάλο αριθμό συναγερμών για ασφάλεια. Επίσης ο ψυγείο-καταψύκτης έχει την δυνατότητα κλειδώματος

Το εσωτερικό του θαλάμου συντήρησης περιλαμβάνει ράφια ή συρτάρια, ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη, όπως και εσωτερικό φωτισμό. Οι πόρτες είναι εφοδιασμένες με μαγνητικό λάστιχο καουτσούκ, έτσι ώστε να διασφαλίζουν ένα τέλεια ερμητικό κλείσιμο, και επίσης με ένα σύστημα αυτόματου κλεισίματος όταν το άνοιγμά τους είναι μικρότερο των 90°.