28/1/2015 Εγκατάσταση Υπέρ-Καταψύκτη -86C

Στις 28-1-2015, στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγκεκριμένα το τμήμα Χημείας έγινε η εγκατάσταση ενός υπέρ-καταψύκτη -86Co. Τoμηχάνημα διαθέτει CEMarkκαι η κατασκευάστρια εταιρεία όπως και ο Ελληνικός αντιπρόσωπος είναι πιστοποιημένοι με ISO9001.

28_1_2015_im1

Σωστό πακετάρισμα για την αποφυγή ζημιών και μεταφορά μόνο σε όρθια θέση για να μην πειραχτεί το ψυκτικό υγρό.

28_1_2015_im2

Κάθετος τύπος υπέρ-καταψύκτη. Το εσωτερικό του είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι ενώ το εξωτερικό του από φύλλο ατσαλιού, βαμμένο με μπογιά, η οποία είναι ανθεκτική στη σκουριά και στη διάβρωση. Το εύρος θερμοκρασίας είναι μεταξύ -10Co και    -86Co με ακρίβεια 1Co. Η χωρητικότητά του είναι 388l και η ισχύς 1800W.

28_1_2015_im3

Ο εσωτερικός εξοπλισμός αποτελείται από 3 ράφια κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι, τα οποία χωρίζουν τον καταψύκτη σε διαφορετικά μέρη, κάθε ένα από τα οποία διαθέτει την δική του πόρτα. Με αυτό τον τρόπο μειώνουμε την απώλεια θερμοκρασίας ανοίγοντας όποια πόρτα επιθυμούμε, ενώ οι υπόλοιπες μένουν κλειστές. Διαθέτει διπλή μόνωση υψηλής πυκνότητας (μόνωση αφρού), πάχους 155mm, χωρίς CFC.

28_1_2015_im4

Ο πίνακας ελέγχου είναι τοποθετημένος στο πάνω μέρος του υπέρ-καταψύκτη. Πρόκειται για ένα μικροεπεξεργαστή με ψηφιακή ένδειξη της θερμοκρασίας. Υπάρχει δυνατότητα κλειδώματος του πληκτρολογίου και η σελίδα διαμόρφωσης προστατεύεται από κωδικό. Ο πίνακας ελέγχου επιτρέπει τον χειρισμό όλως των λειτουργιών του υπέρ-καταψύκτη συμπεριλαμβανομένων και συναγερμών. Διαθέτει οπτικό και ηχητικό συναγερμό για: απόκλιση της θερμοκρασίας σε σχέση με την ρυθμισμένη, διακοπή ρεύματος, χαμηλή στάθμη μπαταρίας, άνοιγμα της πόρτας, μπλοκάρισμα του φίλτρου κ.α., όπως επίσης και δυνατότητα διακοπής του συναγερμού.

28_1_2015_im5

Ο υπέρ-καταψύκτης διαθέτει μία πόρτα με χερούλι πλήρους ύψους, η οποία κλειδώνει και διαθέτει διπλό λάστιχο στεγανοποίησης. Η ψυκτική μονάδα αποτελείται από δύο συμπιεστές (Danfoss) βιομηχανικού επιπέδου συνδεδεμένους σε σειρά ώστε να ελαχιστοποιείται ο θόρυβος και να φτάνει η θερμοκρασία μέχρι -86 Co πιο εύκολα. Ο χρόνος που χρειάζεται ο υπερκαταψύκτης για να φτάσει τους -86 Co είναι 2-4 ώρες. Τέλος, διαθέτει ροδάκια για την εύκολη μετακίνησή του.

 

Η εταιρεία AXIATECH είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2008 για την εμπορία εκπαιδευτικού και εργαστηριακού εξοπλισμού όσο και για τις υπηρεσίες εγκατάστασης, εκπαίδευσης και aftersalesservice.

ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΑΞΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΑΣ

iso-logo-footer