22/5/2013 Εργαστηριακός Καταψύκτης -86οC

Στις 22/5/2013 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην Κτηνιατρική Σχολή έγινε η εγκατάσταση ενός καταψύκτη βαθιάς κατάψυξης με θερμοκρασίες που φτάνουν τους -86οC.

erg_kps_1

Το σωστό πακετάρισμα περιλαμβάνει μεταφορά σε ξυλόκουτο αλλά και εσωτερική επένδυση από αφρολέξ για αποφυγή οποιουδήποτε χτυπήματος.

erg_kps_3

Πρόκειται για κάθετο καταψύκτη, κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι, με εύρος θερμοκρασίας απείρως ρυθμιζόμενη από -100C ~-860C με ακρίβεια 10C.

erg_kps_4

Ο καταψύκτης περιλαμβάνει 3 ράφια που χωρίσουν το εσωτερικό του σε 4 διαμερίσματα, το καθένα από τα οποία έχει ξεχωριστή πόρτα.

erg_kps_5

Ο καταψύκτης περιλαμβάνει πίνακα ελέγχου που επιτρέπει τον χειρισμό όλως των λειτουργιών του καταψύκτη, συμπεριλαμβανομένων και των συναγερμών. Πρόκειται για ένα μικροεπεξεργαστή με ψηφιακή ένδειξη της θερμοκρασίας.

erg_kps_7

Ο καταψύκτης περιλαμβάνει και εκτυπωτή θερμοκρασίας με δυνατότητα καταγραφής 7 ημερών, ώστε να είμαστε σίγουροι για τις θερμοκρασίες στον καταψύκτη ανά πάσα στιγμή

erg_kps_8

Μαζί με τον καταψύκτη παραδόθηκαν και 12 ειδικά ράφια για την αποθήκευση 200 cryoboxes.

erg_kps_9

Καταψύκτης μεγάλης αξιοπιστίας αποτελούμενος από 2 συμπιεστές βιομηχανικού επιπέδου, με μόνωση υψηλής πυκνότητας πάχους 100mm. Είναι τοποθετημένος πάνω σε ροδάκια για εύκολη μετακίνηση.