21/7/2014 Καταψύκτης -40C & Παγομηχανή Τρίμματος

Στις 21/7/2014 στο Πανεπιστήμιο Κρήτης έγινε η εγκατάσταση ενός καταψύκτη πλάσματος  -400 και μίας μηχανής παραγωγής τριμμένου πάγου για τις ανάγκες των εργαστηρίων του πανεπιστημίου. Μαζί με την εγκατάσταση έγινε και εκπαίδευση του προσωπικού όσο αφορά στον χειρισμό των μηχανημάτων.
21_7_2014_im1

Το σωστό και επαρκές πακετάρισμα είναι πάντα σημαντικό τόσο για την μεταφορά όσο και για την διάρκεια ζωής του προϊόντος.
21_7_2014_im2

Κάθετος τύπος καταψύκτη. Το εξωτερικό και το εσωτερικό του είναι κατασκευασμένα από φύλλο ατσαλιού και βαμμένο με λευκή και μπλε μπογιά, η οποία είναι ανθεκτική στη σκουριά και στη διάβρωση. Διαθέτει μόνωση υψηλής πυκνότητας (40kg/m3) από υλικό πολύουρεθάνης, πάχους 50mm, χωρίς CFC και είναι τοποθετημένος πάνω σε 4 ροδάκια για την εύκολη μετακίνησή του.

21_7_2014_im3

Η ψυκτική μονάδα είναι τοποθετημένη στο κάτω μέρος & αποτελείται από ένα συμπιεστή & ένα πτερυγωτό συμπυκνωτή, ψυχόμενο μέσω ενός ανεμιστήρα. Όλα τα μέρη από τα οποία αποτελείται το ψυγείο είναι βιομηχανικού επιπέδου έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη αξιοπιστία. Η ψύξη είναι βεβιασμένου αέρα, μέσα από ένα ανεμιστήρα. Έτσι εξασφαλίζεται η ομοιομορφία & η σταθερότητα της θερμοκρασίας στο εσωτερικό.

21_7_2014_im4

Ο καταψύκτης διαθέτει μία πόρτα με μεντεσέδες, πλήρως μονωμένη και κατασκευασμένη από το ίδιο υλικό όπως το υπόλοιπο σώμα. Εξασφαλίζεται ένα τέλεια ερμητικό κλείσιμο μέσω ενός αφαιρούμενου μαγνητικού λάστιχου. Το στεγανωτικό αυτό λάστιχο είναι επίσης εφοδιασμένο με ένα ειδικό σύστημα θέρμανσης ώστε να μην παγώνει. Ο εσωτερικός εξοπλισμός αποτελείται από 2 ράφια, κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι και πλαστική επένδυση για την αποφυγή σκουριάς. Υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης extra ραφιών ή συρταριών.

21_7_2014_im5

Εύρος θερμοκρασίας: απείρως ρυθμιζόμενη μεταξύ -25C0 έως -40C0

Ο πίνακας ελέγχου είναι ένας μικροεπεξεργαστή με απαλά χειριστήρια αφής (touchpad) και οθόνη LED. Οι κύριες λειτουργίες του πίνακα είναι: φωτεινή ένδειξη κόκκινου χρώματος της θερμοκρασίας και φωτεινή ένδειξη πράσινου χρώματος που δείχνει το λειτουργικό καθεστώς του καταψύκτη, ψηφιακή ρύθμιση και απεικόνιση της θερμοκρασίας με ακρίβεια 0,1CO, οπτικός και ακουστικός συναγερμός για υψηλή ή χαμηλή θερμοκρασία, ανοιχτή πόρτα, διακοπή ρεύματος, σφάλμα αισθητήρων κ.α. Τέλος περιλαμβάνει μνήμη συναγερμών για τις τελευταίες 10 συνθήκες, με δυνατότητα ελέγχου από τον πίνακα τι είδους συναγερμός χτύπησε, πότε χτύπησε, πότε σταμάτησε να χτυπάει και πια είναι τα υψηλότερα και τα χαμηλότερα όρια που έφτασε η θερμοκρασία.